Sağlık Turizmi Türleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Türleri Nelerdir?

İkamet edilen yerden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple sağlık hizmeti almak için yapılan planlı seyahate "Sağlık Turizmi” denir.


Sağlık Turizmi Türlerini 3 ana başlık altında toplamamız mümkün.

•         İleri Yaş ve Engelli Turizmi

•         Termal Turizm ve SPA, Welness

•         Medikal (Tıp) Turizm


Turizm türlerinin içeriğini şöyle bir tanımlayacak olursak;


İleri Yaş ve Engelli Turizmi: İleri yaştaki ve engelli turistlere bakım ve rehabilitasyon sağlamak amacıyla klinik konukevleri-geriatrik tedavi merkezleri-bakım evlerinde eğitim almış sertifikalı personel tarafından yapılan uygulamalardır.

Termal Turizm: Hastalık sonrası rehabilitasyon dönemlerinde veya kalıcı hasar bırakan rahatsızlıkların kısmen iyileştirilmesi, doğal su kaynakları, sıcak su ve buhar banyoları, içme kürleri, fizik tedavi ve klimaterapi içeren turizmin içerisinde yer alan uygulamaların bulunduğu turizm çeşididir diyebiliriz.


SPA ve Wellness Turizmi: Medikal tedavi amaçlı olmayan ve kişinin sağlıklı aktivitelerde yer almak için gerçekleştirdiği seyahatlere verilen isimdir.

SPA ve Welness turizminde;

·        Su ile bireylerin bedensel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmesini sağlayacak egzersizler yapılmaktadır

·        Diyet programları uygulanmaktadır

·        Bunun devamlı uygulanmasını sağlayana ve nasıl olması gerektiğini içeren eğitim programları uygulamaları mevcuttur.

·        Su ve çamur terapileri vardır

·        Masaj

·        Aroma terapiler vardır. Çeşitli aromatik yağlarla yapılan terapilerdir.

·        Güzellik ve bakım gibi kür hizmetleri, çeşitli maskelerle uygulanan kürler veya o kürlerle hazırlanan su banyoları şeklinde yer alan hizmetleri saymamız mümkün.


Medikal Turizm: Belirli bir hastalığı olan turistlere genellikle 2. ve 3. basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında hekimler tarafından planlı olarak yapılan tedavi amaçlı uygulamalardır. Turistin, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri almak amacıyla ülkesi dışına yaptığı seyahatler olarak da adlandırılmaktadır.

Literatürü incelediğimizde bazı çalışmalar sağlık sebebiyle gerçekleştirilen tüm seyahatleri sağlık turizmi ve medikal turizm ile eş anlamlı olarak kullansa da, aktif sağlık hizmeti almak amacıyla gerçekleştirilen tüm ulusal ve uluslararası seyahatler "medikal turizm" kapsamında değerlendirilmektedir.            

Medikal turizmde en çok ;

·        diş hastalıkları,

·        estetik cerrahi,

·        tüp bebek uygulamaları,

·        obezite kontrol,

·        kalp-damar cerrahisi ağırlıklı olmak üzere bu alanları kapsamaktadır.

İyi bir medikal turizmin hedefinde üç önemli bileşen yer almaktadır;

·        Sağlık hizmetlerinin kalite standardı

·        Hasta güvenliği uygulamaları

·        Teknoloji, tesis ve uzmanlaşma

Bu üç bileşenin bir arada olması ve bunun en üst seviyede ve en ileri seviyede tutulması sağlık turizmi, özellikle medikal turizminde en ön sıralarda ve üst oktavda turistlerin oraya gelip turizm hizmetlerinden faydalanmasında büyük rol oynamaktadır.

Eğitim süreci hakkında bilgi almak için hemen videoyu izle!

Bize e-posta gönderin:

info@danisarak.com.tr

veya
Bizi telefon ile arayın:

+90 (533) 030 31 51