Nitelikli Sertifika Programları ile Sağlık Turizminde 'Uzman' olun

Nitelikli Sertifika Programları ile Sağlık Turizminde 'Uzman' olun

Türkiye, son 10 yılda sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle İstanbul’da 12 aya yayılan sektör için sağlık turizmi uzmanlığı da aranan bir nitelik oldu. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen bireyler uzmanlık alabilmek için çeşitli, sertifika, eğitim ve kurs programlarına katılıyor. Danisarak.com ile bu alanda kazanacağınız bilgi ve birikim sizleri sektör içinde bir adım daha ileriye taşıyacak. Ömür boyu kullanabileceğiniz onaylı sertifikalar ile aranan niteliklere sahip olarak rakiplerinizin bir adım önüne geçeceksiniz.

Değişen teknoloji ile birlikte sağlıkta da ciddi atılımlar gerçekleşti. Sağlık sektöründeki bu değişim ise ‘Sağlık Turizmi’ kavramını hayatımıza soktu. Bu kapsamda Türkiye de sağlık için tatil yapanların tercih ettiği önemli ülkelerden biri oldu.

Türkiye’de Sağlık Turistinin Sayısı Artıyor

2010’lu yılların başında 200 binlerde seyreden sağlık turisti sayısı 2018 ve 2019 yıllarında ciddi bir sayıya ulaştı. USHAS’ın verilerine göre 2018 yılında Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısı 551 bin 748, 2109 yılında ise 662 bin 87 oldu. Yabancı hastaların sağlık merkezi olan Türkiye’yi 2021 yılının ilk üç çeyreğinde ise 370 bin 344 uluslararası hasta ziyaret etti. Rakamlar dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle düşüş yaşasa da önümüzdeki dönemlerde sağlık turisti sayısının daha da artması bekleniyor.

Türkiye, Dünya Sağlık Turizminde İlk 5’in İçinde

Şu an dünya sağlık turizminde öne çıkan ülkeler arasında Türkiye’yi, Meksika, Hindistan, Tayland ve Brezilya ile birlikte ilk 5’in içinde saymak mümkündür. Yapılan desteklerle birlikte Türkiye’nin sıralamada en üste çıkarılması hedefleniyor. Yaşanan bu gelişme ise Sağlık Turizmi Uzmanlığı alanını da önemli bir konuma getirdi. Uluslararası hastalar tercih ettikleri ülkelerde sağlık turizmi uzmanı olup olmadığını da araştırarak seyahatlerini gerçekleştiriyor. Bu nedenle sağlık turizmi pazarını inceleyen, turizmin her alanını bilen uzman bireyler yetiştirmek adına Sağlık Turizmi Uzmanlığı Sertifika Programları geliştirildi. Bu eğitimi alan kişiler sağlık turizmi sektöründe görev alabilecekler.

Sağlık Turizmi Uzmanlığı İçin Sertifika, Eğitim, Kurs Programlarına Kimler Katılabilir?

Bu programları alabilecekler arasında ise; sağlık turizmi pazarlama birimleri, sağlık uzmanları, uluslararası hasta birimi çalışanları, Sağlık turizm alanında girişimciler, Kamu ve özel sektör çalışanları, profesyonel girişimciler, turizm seyahat acenteleri, kamu ve özel hastane çalışanları, turizm pazarlama şirketleri, sivil toplum kuruluşu çalışanları, kalkınma ajansları, hekimler, hemşireler, fiiyoterapistler, diş hekimleri ve yardımcıları, Turizm sektörü çalışanları, özel klinikler, saç ekim merkezleri güzellik merkezleri yer alıyor.

Sağlık Turizmi Teşviki İçin Yetki Belgesi Gerekiyor

Sağlık turizmi teşviklerinden yararlanmak için ise sağlık turizmi yetki belgesi gerekmektedir. Sağlık turizmi teşvikleri, sağlık turizmi yetki belgesi ve sertifikası alımı konusunda kapsamlı danışmanlık hizmeti veren şirketler de bu alanda faaliyet gösteriyor. Koronavirüs salgınının getirdiği bazı değişimler ise bu tip danışmanlık veren şirketleri de etkiledi. Şirketler salgınla birlikte uzaktan eğitimin ağırlıklı olduğu bir program izlemeye başladı.

2022 Yılı İçin Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Bedeli Kaç TL?

Son 10 yılda ciddi bir boyuta gelen sağlık turizmi için seyahat edenlerin sayısı her yıl artış gösterirken, bu alan kapsamında sigorta şirketleri de kuruldu. Sağlık turizmi alanında faaliyet göstermek, iş kurmak ve yönetmek isteyen kişilere ise bakanlıklar tarafından destek veriliyor. Özellikle Ticaret Bakanlığı Türkiye’yi sağlık merkezi olan bir ülke konumuna getirmek için ciddi teşvik ödemeleri yapıyor. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı da sağlık turizmi için bazı çalıştaylar gerçekleştirdi. Ayrıca kurulan ‘Sağlık Turizmi Dairesi Başkanlığı’ ile bireyler bu süreçler hakkında bilgi edinmek de kolaylaştı. Başkanlık tarafından 3 Ocak 2022 tarihinde yapılan ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi bedeli’ ile ilgili açıklama yapıldı. Açılamada, “2022 yılı Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi bedeli, Bakanlık Makamının 23.12.2021 tarihli ve 2535 sayılı Onayıyla 1.489,00 TL olarak belirlenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Turizmi Sertifikası Nasıl Alınır?

Sağlık turizmindeki oluşan pazar bu konuda uzman olmak isteyen kişilerin de sayısını ciddi oranda artırdı. Bu kapsamda egitim.danisarak.com tarafından sağlık turizmi uzmanlığı, sertifika, eğitim ve kurs programları geliştirildi.

Bireyler katıldıkları programlar kapsamında; dijital pazarlama, pazarlama kampanyası oluşturma, satış ekibi kurma, yetki belgesi alma, devlet teşviklerine başvurma, marka oluşturma, operasyon yönetimi gibi birçok bilgiyi edinebiliyor.

Danisarak.com.tr ekibi tarafından geliştirilen eğitimler güncel ve bilimsel verilerin ışığında, donanımlı ve zengin içeriğe sahip. İçerikler, danisarak.com ekibi tarafından katılımcıların kolayca anlayabileceği şekilde hazırlanmıştır.

İlk Sınavda Başarısız Olan Katılımcının Hakkı Yanmıyor

Katılımcılar almak istedikleri eğitim kapsamında bütün gerekli bilgileri elde eder ve birçok beceri kazanabilir. Eğitim sonunda ise yeterlilik için bir sınav gerçekleştirilecek. Sınavda en az 70 puan alan katılımcı sertifika almaya hak kazanacaktır. Sınavı geçemeyen katılımcının hakkı ise yanmayacak. Katılımcılar belirlenen tarihte ikinci sınava katılma hakkına sahip olacaktır. Katılımcıların elde edeceği sertifikalar ISO 14001, ISO 210001, ISO 9001 onaylı olacaktır.

Danisarak.com.tr olarak, Nitelikli Sertifika Programlarımız ve Sağlık Turizmi konusunda sizlere yardımcı olmak isteriz. Bizimle iletişime geçmek isterseniz, tıklayın...

Eğitim süreci hakkında bilgi almak için hemen videoyu izle!

Bize e-posta gönderin:

info@danisarak.com.tr

veya
Bizi telefon ile arayın:

+90 (533) 030 31 51