Mekanik ve Elektrik Proje Çizimi Nedir?

Mekanik ve Elektrik Proje Çizimi Nedir?

Mekanik proje çizimi, yapı işlerine bağlı olarak hizmet vermektedir. Bina yapım aşamasında bulunan; soğutma, ısıtma, bina havalandırması, pis su tahliyesi gibi çalışmaların yer aldığı mekanik proje aşamaları, makine mühendisi ile birlikte yürütülmektedir. Makine mühendisliğine bağlı olarak geliştirilen mekanik proje çizimleri, yapı işleri ile birlikte sürdürülmektedir.

Mekanik tesisat proje çizimimde mimar, makine mühendisi ile birlikte; binadaki yapı işleri çözümlemek için çalışır. Binada yer alan tesisat, klima gibi teknik detayların hangi odalarda, hangi ölçülerde olması gerektiğine karar verilir. Çizimi gerçekleştirilen her proje daha sonra devlet kuruluşlarının onayına sunulmaktadır.

Mekanik Proje Örneği

Bir binanın projelendirme adımlarından biri olan mekanik proje, insan yaşamını temel alan düzenlemelerden oluşur. Bundan dolayı önemli bir başlıktır. Mekanik proje çizimi ve mekanik proje danışmanlığı alanında alacağınız hizmet, birey yaşamı için önem arz ettiğinden profesyonel hizmet veren firmalara danışmalısınız. 

Mekanik Proje Çizimi Hakkında

Mekanik proje; klima, soğutma ve ısıtma, su tesisatı, kirli su tahliyesi gibi insanı temel alan çalışmaları kapsayan süreci ifade etmektedir. Yaşadığınız alanda herhangi bir sorunla karşılaşmamanız için yapılan bu çalışmalar; mimar, makine mühendisi ve teknik ressam ortaklığı ile sonuçlanmaktadır.

Mekanik proje danışmanlık firmaları, proje tasarımı sürecini en profesyonel şekilde yürüten firmalar arasında yer alıyor. Mekanik proje çizimi hakkında uzman bir bakış açısına sahip olmak istiyorsanız, Danisarak.com.tr'nin desteğine başvurabilirsiniz. Yapı sürecinin en sorunsuz şekilde ilerlemesi sağlayacak olan danışmanlık firmamız, sektör deneyimi ile beklentilerinizi karşılıyor.

Yaşamımızı sürdürdüğümüz binalarda konforu en üst seviyeye taşımak için gerçekleştirilen mekanik proje çizimleri, mimar ile makine mühendisinin ortak çalışması sonucu üretilir. Mekanik proje çizimi için danışmanlık hizmeti veren firmalar ile iletişime geçebilir, sürecinizin daha planlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Elektrik Proje Çizimi Hakkında

Projede elektrik çizimi ve çalışmaları, bir yapının tüm enerji ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, bilgisayar ortamında yapılan detaylı çizimleri kapsar. Elektrik projesinde dikkat edilmesi gereken kısım, çalışmaların elektrik tesisatı kurallarına uygun olma durumudur. Elektrik proje çizimleri; priz, aydınlatma, güvenlik, ses gibi ihtiyaçların karşılanması üzerine elektrik mühendisleri tarafından hazırlanır. Yapı ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gerçekleştirilen bu düzenlemeler, ortak bir çalışma sonucu ortaya çıkmaktadır.

Elektrik tesisat çiziminde mimar, elektrik mühendisi ile birlikte çalışır. Elektrik mühendisi, binanın ya da konutların içinde yer alacak olan tesisatın, elektrik yük hesabını ayarlamaktadır. Elektrik mühendisinin çizimi mimara sunularak, devlet onayına gönderilir. Danışmanlık firmaları, tüm bu süreci sizin için takip etmektedir.

Elektrik alt yapısı, belirlenmiş olan kanunlara uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Herhangi bir hata maddi – manevi birçok kayba sebep olabilir. Yapının elektrik projeleri; statik, mimari, mekanik proje süreci kadar önemlidir. Hatalı bir elektrik tesisatı çok büyük sorunlara yol açabilir. Hayata geçirilecek olan yapının kusursuz bir şekilde ilerleyebilmesi için elektrik proje aşamalarının doğru, eksiksiz bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Danışmalık Hizmeti ile Projeleriniz Sorunsuz İlerlesin!

10 yılı aşkın bir süredir sektör tecrübesine sahip olan Danisarak.com.tr, profesyonel danışmanlık hizmeti veren firmalar arasında yer alıyor. Birçok alanda hizmet veren firmamız, projelerinizin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için sizlere yardımcı oluyor. 

Danışarak’ın verdiği hizmetler arasında yer alan mekanik proje çizimi ile elektrik proje çizimi alanında destek alarak, uzman kadromuzun deneyimlerini projelerinize yansıtabilirsiniz. Danışmalık hizmeti vererek, projelerin hazırlanması ve hedefe daha rahat bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. 

Danışmanlık alanında hizmet veren firmalar, ortaya çıkabilecek olan herhangi bir problemi önceden fark ederek, projelerinizin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlar. Profesyonel bir ekipten alacağınız destek ile danışmanlık sürecini yürütebilirsiniz. Danışmanlık şirketleri, projelendirme aşamasını; zaman, plan ve bütçe açısından ele alıyor.  

Danisarak.com.tr, hedef ve kaynak kullanımını en doğru şekilde değerlendirmenizi sağlayan firmaların başında yer alıyor. Danışmanlık firmaları, markanız için gerekli planların yapılmasını ve yönetilmesini sağlayan platformlar arasındadır. Danışmalık hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçin!

Danisarak.com.tr ;

  • Proje Yönetim Danışmanlığı
  • Güneş Enerjisi Sistemleri Danışmanlığı
  • Dış Ticaret Danışmanlığı
  • Kariyer Danışmanlığı
  • Sağlık Kurumları Yönetim Danışmanlığı
  • Rüzgar Enerjisi Danışmanlığı
  • Çevre Danışmanlığı
  • Mekanik Proje Danışmanlığı gibi alanlarda danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.

Firmamız 10 yılı aşkın çalışma süreci, uzman kadrosu ile birçok alanda danışmanlık hizmeti vermektedir. Danisarak.com.tr ile proje yönetim sürecini en iyi şekilde değerlendiren firmalardan biri de siz olun!

Danisarak.com.tr olarak, Mekanik ve Elektrik Proje Çizimi konusunda sizlere yardımcı olmak isteriz. Bizimle iletişime geçmek isterseniz, tıklayın...

Eğitim süreci hakkında bilgi almak için hemen videoyu izle!

Bize e-posta gönderin:

info@danisarak.com.tr

veya
Bizi telefon ile arayın:

+90 (533) 030 31 51